torsdag 31. mars 2016

Transport til opptakssted

Du er selv ansvarlig for å møte opp på riktig sted til avtalt tid. Hvis du ikke er kjent i området må du derfor finne fram kartet, eventuelt google litt. Ofte er det nyttig å bruke google maps, men vær obs på at bildene du ser der er noen år gamle.

Å reise innen eget nærområde går greit for de fleste, men noen ganger foregår opptaket litt lengre unna. Da kan det være at produksjonen setter opp felles transport, eller i hvertfall koordinerer privatbiler. Hvis du trenger hjelp for å komme deg til settet må du gi beskjed til statistansvarlig tidligst mulig, så får du informasjon om eventuell koordinert transport. De kommer neppe hjem til deg for å plukke deg opp, så litt reising vil det bli uansett, kanskje må du også dra avgårde litt tidligere for å bli med en transport som også omfatter folk med oppmøte tidligere enn satistene, men så vet du ihvertfall at du finner fram til opptaksstedet.

Du kan også alliere deg med andre statister, og da er igjen statistansvarlig en nyttig nøkkelperson. De gir ikke normalt ut en liste over hvem som skal delta, men er det krise for deg, kan de kanskje hjelpe med kontaktinfo.

Som statist må du vanligvis dekke reisekostnadene til og fra innspillingsstedet selv. Når du blir tilbudt et oppdrag bør du derfor gjøre det til fast rutine å sjekke lokasjon. I annonser er stedet sjelden angitt mer detaljert enn f.eks. Oslo eller Lillehammer, men opptakssted trenger ikke å være i sentrum av den grunn. En sjelden gang kan opptakssted bli flyttet etter at du har takket ja til oppdraget, men hvis det da blir svært komplisert for deg vil de prøve å hjelpe deg med transport.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar