mandag 28. mars 2016

Finn statistoppdrag på nettet

(oppdatert mai 2020) Hvis du vil jobbe seriøst som statist er det ikke nok å registrere seg hos et casting byrå og vente på å bli kontaktet. Du må selv være aktiv. Heldigvis finnes det flere tjenester på nettet som gjør det lett å finne nye oppdrag.


Statist.no er pt den største statistportalen. Her kan du lage din egen profil, laste opp bilder og legge nye erfaringer til CV'en din. Produksjonsselskapene søker etter persontypene de trenger, og du kan dermed bli kontaktet hvis de finner deg.

Den mest effektive måten er imidlertid at du responderer på oppdragene som produksjonsselskapene annonserer på Statist.no og som du enkelt kan melde deg interessert i. Alt som kreves er ett klikk, og så sendes profilsiden din som en slags søknad. Du kan velge å sende kopi til deg selv. Enkelt og effektivt!

Det er mulig å skrive en kort melding når du responderer på en annonse, men det er nok smart å begrense seg litt. Hvis du er usikker på noe som er relevant for annonsen, eller om det er enkelte datoer du ikke er tilgjengelig, eller kanskje de ber om spesifikke mål.

Stagepool.no fungerer omtrent på samme måte, men har egne kategorier basert på hvor proff du er.

TimeToRiot er en tilsvarene portal, men her kan du i tillegg tagge de produksjonene du har jobbet for, sånn at fremtidige arbeidsgivere lett kan finne referanser.


Det kan være smart å kikke innom disse portalene et par ganger hver uke, også når du ikke har tid til å ta oppdrag de neste ukene. På den måten holder du deg oppdatert på hvilke produksjoner som er i gang.

Noen av tjenestene koster kr 200-300 pr år, men det tjener du jo fort inn igjen.

Grupper på Facebook er også svært nyttig, men det er stor trafikk der og mange annonser er å regne som ferskvare. For å ha fullt utbytte av gruppene, bør du sjekke annonsene som legges ut daglig. Mange annonser legges i flere grupper, og det kan fort bli mye støy, men innimellom dukker det opp jobber som er midt i blinken for deg, og da er det ofte viktig å være rask med å søke. Normalt er det oppgitt en epostadresse du skal sende søknaden til, det er ikke nok å legge inn en kort kommentar i gruppen. Når den som caster kommer tilbake og ser kommentaren din, er kanskje rollen allerede besatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar