tirsdag 8. mai 2018

Selftape - gode tips

Før eller siden søker du på et oppdrag hvor du blir bedt om å sende inn en selftape. Det er ikke tilstrekkelig å vurdere deg basert på foto, de vil gjerne også se et klipp hvor du enten presenterer deg, eller kanskje til og med prøvefilmer deg selv ved å spille ut en kort, avtalt scene.

Selftape kan være vrient, fordi du noen ganger også må tolke oppgaven. Du får sjelden detaljert regi eller konkret info om hva de er ute etter. Hvilket uttrykk er det de ønsker? Hvilken temperatur, energi og hvilket toneleie skal du satse på? Er noe galt, mens noe annet er korrekt?

Da kan du trøste deg med at i de aller fleste situasjonene ser casteren om du har det som trengs, uavhengig av om du tolker oppgaven rett eller feil. Og det er nok bedre å ta presentasjonen noen hakk ned, enn å overspille, for hvis de er ute etter overdramatisering så vil regi ta seg av det senere, og da er det sannsynligvis lettere å legge på enn å ta bort. De ønsker først og fremst å se uttrykket ditt, at du kan være i karakter, og at du greier å levere noen replikker på en naturlig måte.

Valg av bakgrunn, billedutsnitt og antrekk kan også ha større betydning enn vi liker å tro.


Youtube byr på flere filmer med tips til selftape. Denne inneholder mange gode råd fra to som selv caster, og selv om det nok er litt andre forhold her på berget enn i USA, er sannsynligvis essensen den samme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar